InloggenInschrijven

Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 10 november is het de Landelijke Dag van de Mantelzorg. De gemeente Den Haag viert dit op vrijdag 9 november in Theater De Nieuwe Regentes. Op die dag organiseert de gemeente met tal van andere organisaties een informatieve en ontspannen dag in theater De Nieuwe Regentes. 

Kom dus op 9 november naar Theater de Nieuwe Regentes en geniet van de ontspanning, de workshops, de informatiemarkt.

Op de informatiemarkt vindt u ondersteuning voor verschillende vraagstukken en behoeftes. Tijdens de workshops en de voorstelling is er ruimte voor ontspanning en vermaak.

Programma 9 november

12.00 – 13.00 uur      
Verwenlunch voor mantelzorgers  = is vol geboekt=
13.00 – 17.00 uurInformatiemarkt
13.00 – 17.00 uurWorkshop ‘Mantelzorger, even een Break!’
13.30 – 15.00 uurWorkshop Werk en mantelzorg combineren.
Schrijf je snel in bij Margreet Woessner
18.30 – 20.00 uur  
Moreel Debat: samen zorgen in de GGz. Hoe nú verder?
Reserveren; stuur een mail naar r.vanmaurik@kompassie.nl
20.15 – 22.00 uurTheatervoorstelling FF D’R UIT, over mantelzorg in GGZ en verslaving. 


De informatiemarkt en workshops zijn gratis en vrij toegankelijk. Een kaartje voor FF’D’R UIT kost € 5,- (incl. 2 consumpties) en is verkrijgbaar via www.denieuweregentes.nl.

Tipje van de sluier

Om je een beetje voor te bereiden op het programma van de Dag van de Mantelzorg in De Nieuwe Regentes, vertellen we je hieronder in het kort wat je zoal kunt verwachten.

Gratis workshop voor werkende mantelzorgers in Den Haag

Werk en mantelzorg combineren? Welke ondersteuning is er voor jou?

Vrijdag 9 november van 13.30 – 15.00 uur in Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 Den Haag Hoe houd je alle ballen in de lucht?

Welke regelingen en ondersteuning is er voor de (werkende) mantelzorger? Je krijgt tips om het bespreekbaar te maken op de werkvloer en we informeren je over waar je terecht kan voor ondersteuning: op de werkvloer en in de gemeente.

Vind herkenning en erkenning onder het genot van een hapje en een drankje en wissel ervaringen uit met anderen. Inschrijven bij Margreet Woessner, m.woessner@werkenmantelzorg.nl

Schrijf je snel in, want vol = vol!

Theatervoorstelling FF d'r uit

Om 20.15 uur gaat de theatervoorstelling FF D'R UIT  in première. FF D’R UIT is een voorstelling over mantelzorg in GGz en verslaving. In de voorstelling maakt een groepje hotelgasten gebruik van een speciaal arrangement voor mantelzorgers, die er even tussen uit willen.

Guusje Eijbers, theatermaker, heeft hiervoor een tiental openhartige interviews afgenomen met mantelzorgers GGz die grote problemen hebben ondervonden met een dierbare voor wie ze zorgen. Deze mantelzorgers stonden model voor de personages die op 9 november in theater De Nieuwe Regentes ten tonele verschijnen.

Theatervoorstelling kost €5,00 en daar zijn twee drankjes bij inbegrepen.

Mantelzorger, even een Break!

Programma
Waar: danszaal

13.00 - 13.45 uurOntspannen hier en thuis, workshop door Birgit Karreman
13:45 - 14.30 uur
 Workshop Tai Chi door Ben Lochtenbergh
 14.30 - 15.15 uur
 Workshop Yoga door Francine Paijens (met klankschalen op de achtergrond door Birgit Karreman)
 15.15 - 16.00 uur
 Ontspannen hier en thuis, workshop door Birgit Karreman
 16.00 - 17.00 uur
 Workshop Tai Chi door Ben Lochtenbergh


Mantelzorgcafé.
Gedurende de middag kunnen bezoekers buiten de danszaal met elkaar in gesprek gaan. Voor versnaperingen wordt gezorgd. Er is ruimte voor mantelzorgers om het gesprek aan te gaan met elkaar en informatie in te winnen.

Shakefiets
Fiets jezelf een smoothie! Lekker en gezond op de shakefiets. De shakefietsen zijn te vinden op de informatiemarkt bij de stand van PEP Den Haag.

Waarom Dag van de Mantelzorg?

Je voelt je persoonlijk betrokken en daarom zorg je bijvoorbeeld voor je demente partner, je gehandicapte kind of een langdurig zieke buurman. Je bent dus mantelzorger. En op 9 november zetten we jou in het zonnetje. Want mantelzorg is mooi, maar kan heel intensief zijn.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in bij deze website of volg ons op Facebook.