InloggenInschrijven

Emotionele ondersteuning

Dé mantelzorger bestaat niet. Elke zorgvrager is anders en elke mantelzorger is anders. Af en toe uw verhaal kwijt kunnen kan helpen de druk van de ketel te halen. Of heeft u een specifieke vraag over de aard van de zorg? Er zijn verschillende organisaties die graag met u praten via telefoon, e-mail of chat.

Telefonische diensten ↓

De Mantelzorglijn van MantelzorgNL (voorheen Mezzo) is elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. Telefoonnummer: 0900 - 20 20 496 (10 ct. p/m)

>Ga hier naar de website van MantelzorgNL

 

De Luisterlijn is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk telefoongesprek of informatie. 0900 - 0767 (5 ct. p/m). Chatten of mailen kan ook:

>Luisterlijn Chat

>Ga hier naar de website De Luisterlijn

 

Alzheimertelefoon. Bij de Alzheimertelefoon kunt u terecht voor advies over de omgang met mensen met dementie. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig of hebben een soortgelijke professionele achtergrond.

Telefoon 0800 - 5088 (gratis), dagelijks bereikbaar van 09.00 – 23.00 uur. 

>Ga hier naar de website van Alzheimer Nederland

Lotgenoten ↓

Mantelkring Den Haag. Aandacht en tijd voor uzelf, waarbij het eens om U gaat. Onder begeleiding van een coach ontmoet u anderen die snappen wat u meemaakt.

>Bezoek hier de website van Mantelkring Den Haag


KOMPASSIE. Biedt praktische en mentale steun aan mensen met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten.

>Ga hier naar de website van KOMPASSIE


Haags Ontmoeten. Voor de oudere die moeite heeft met zelfstandig wonen én zijn of haar mantelzorger.

>Bekijk hier voor Haags Ontmoeten


Mantelzorgelijk. Website mantelzorgelijk wordt gemaakt door vrijwilligers die vaak zelf ook mantelzorger zijn. Op mantelzorgelijk vindt u verhalen en tips over mantelzorg.

>Bezoek hier Mantelzorgelijk


Alzheimercafé. Er zijn in Den Haag verschillende bijeenkomsten waar u met elkaar kunt praten over alzheimer en ook andere vormen van dementie.

>Bekijk hier alle Alheimer Cafés in Den Haag


Brussen- en brusjesgroepen. Broers en zussen van een kind of volwassene met een beperking of een psychische aandoening komen bij elkaar in zogeheten brussengroep of brusjesgroep om ervaringen met andere jongeren te delen. Iedereen kan zeggen wat hij of zij denkt en voelt.

>Bekijk hier waar een brussengroep bij jou in de buurt te vinden is


Jonge mantelzorgers
. Een op de vier jongeren in Nederland heeft te maken met iemand thuis die extra aandacht nodig heeft. Als kind zorg jij dan vaak voor het huishouden en de boodschappen en dat betekent dat jij jonge mantelzorger bent.

>Lees meer over jonge mantelzorgers

Overige ↓

Veilig Thuis Haaglanden is het centrale advies- en meldpunt voor iedereen die met huiselijk geweld

>Ga hier naar de website van Veilig Thuis Haaglanden


Vrijwilligers Terminale Zorg.
Wordt de verzorging thuis van uw zieke familielid of geliefde in de laatste levensfase te zwaar, dan kunnen de vrijwilligers van deze stichting u ondersteunen. U kunt bellen naar 070-75 41 330 en dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren (09.00-17.00 uur).

>Bezoek hier de website Vrijwilligers Terminale Zorg