InloggenInschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Emotionele ondersteuning

Dé mantelzorger bestaat niet. Elke zorgvrager is anders en elke mantelzorger is anders. Af en toe uw verhaal kwijt kan helpen om de druk van de ketel te halen. Of heeft u een specifieke vraag over de aard van de zorg? Er zijn verschillende organisaties die graag met u praten via telefoon, e-mail of chat.

De Mantelzorglijn

De Mantelzorglijn

De Mezzo Mantelzorglijn is elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. Nummer: 0900 - 20 20 496 (10 ct. p/m)
www.mezzo.nl

Sensoor

Sensoor is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. 0900 - 0767 (5 ct. p/m) www.sensoor.nl

Stichting werk & Mantelzorg

Het combineren van werk en mantelzorg is pittig en het vergt veel van uw tijd. De Stichting Werk & Mantelzorg helpt werkgevers om mantelzorgvriendelijke werkgevers te worden. Na het doorlopen van een traject krijgen deze werkgevers een officiële erkenning. Inmiddels zijn er in Den Haag 10 werkgevers met deze erkenning Mantelzorgvriendelijke Werkgever. Misschien iets voor uw werkgever? 

Vrijwilligers Terminale Zorg

Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers

Wordt de verzorging thuis van uw zieke familielid of geliefde in de laatste levensfase te zwaar, dan kunnen de vrijwilligers van deze stichting u ondersteunen.
070 75 41 330 en dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren
www.terminalezorg.nl

Mantelzorg voor psychiatrisch patiënt

Soms is zelfstandig wonen voor iemand met een psychiatrische aandoening niet meer mogelijk. Beschermd wonen is dan een optie. Mits de zorgvrager daarvoor in aanmerking komt en een indicatie krijgt. Onderstaande instellingen geven deze indicatie af. Zij zijn telefonisch bereikbaar en op hun website kunt u ook een formulier invullen.

Stichting Anton Constandse telefoonnummer: (070) 308 20 90

Kesslerstichting telefoonnummer: (070) 850 05 00

Limor telefoonnummer: 0900 485 75 45

Fonteynenburg telefoonnummer: (085) 4856900

Leger des Heils, telefoonnummer: (070) 360 55 07

Parnassia telefoonnummer: (088) 357 65 34

Alzheimertelefoon

Alzheimertelefoon

Bij de Alzheimertelefoon kunt u terecht voor advies over de omgang met mensen met dementie. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig of hebben een soortgelijke professionele achtergrond.

Telefoon 0800 - 5088 (gratis), dagelijks bereikbaar van 09.00 – 23.00 uur. www.alzheimer-nederland.nl

Haags Ontmoeten

Haags Ontmoeten is bedoeld voor de oudere die moeite heeft met zelfstandig wonen én zijn of haar mantelzorger. In bestaande locaties staan professionals en vrijwilligers klaar, zodat ouderen leuke dingen kunnen doen en hun mantelzorgers even vrij zijn. www.haagsontmoeten.nl

Kompassie

Kompassie biedt praktische en mentale steun aan mensen met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten. U kunt bij hen terecht voor informatie en advies, en een luisterend oor. (H)erkenning en een laagdrempelige plek om naar toe te kunnen gaan is belangrijk. Er kan een afspraak met een familiecoach gemaakt worden via het algemene telefoonnummer van Kompassie of via de mail: (070) 427 32 40, info@kompassie.nl of www.kompassie.nl.

Taskforce Mantelzorg

De professionals van Taskforce Mantelzorg zijn goed op de hoogte van wat er mogelijk is voor mantelzorgers. Zij kunnen u helpen de weg te vinden naar ondersteuning, hulpmiddelen of (respijt)zorg.

Hulp bij het zorgen

Zorgen voor een ander is mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Soms is het fijn als iemand de zorg even over kan nemen. Bijvoorbeeld met hulp bij u thuis of dagbesteding voor uw zorgvrager. Kijk hiervoor op Respijtwijzer Den Haag.