InloggenRegistreren

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Emotionele ondersteuning

Wilt u af en toe uw verhaal kwijt kunnen aan iemand van buitenaf? Dat kan de druk van de ketel nemen of het geeft u soms een nieuw perspectief. U kunt terecht bij Servicepunten XL of bij de leden van Taskforce Mantelzorg.

Er zijn ook uiteenlopende organisaties waarmee u kunt bellen, mailen of chatten voor een gesprek:

De Mantelzorglijn

De Mantelzorglijn

Zorgt u voor een ander en heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Bel dan de Mantelzorglijn van Mezzo.

  • 0900 - 20 20 496 (10 ct. p/m)
  • Elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur
  • www.mezzo.nl

Sensoor

Sensoor is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek of informatie. Per telefoon, per mail en dagdelen ook per chat. Met dank aan ruim 900 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

  • 0900 - 0767 (5 ct. p/m)
  • 24 uur per dag, het hele jaar door
  • www.sensoor.nl

Veilig thuis

Veilig Thuis

Iedereen die direct of indirect met geweld of verwaarlozing in huiselijke kring te maken krijgt, kan hier iets tegen doen. Of het nou om uzelf gaat of om iemand anders. Of u het zeker weet of al een tijdje rondloopt met een naar onderbuikgevoel. Veilig Thuis is de eerste stap naar hulp en advies.

Kindertelefoon

Kindertelefoon

Begrijpen je vrienden of klasgenoten niet met welke problemen je rondloopt terwijl je voor een familielid zorgt? En kunnen zij je ook niet helpen of pesten ze je zelfs? Dan kun je bellen of chatten met De Kindertelefoon. Natuurlijk kun je ook eerst bij de verschillende topics op hun site kijken. Wellicht kun je daar je antwoord vinden. De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar.

JIP

JIP Den Haag

(Jongeren Informatie Punt)Bij het JIP (Jongeren Informatie Punt) kun je terecht voor informatie en advies. Ze zijn er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het kost niks en alles wat ze doen is vertrouwelijk.

 

Alzheimertelefoon

Alzheimertelefoon

Bij de Alzheimertelefoon kunt u terecht voor advies over de omgang met mensen met dementie. Als geen ander kennen zij de last en raadselen van het omgaan met dementie. De vrijwilligers aan de telefoon zijn ervaringsdeskundigen of deskundigen met een gerelateerde professionele achtergrond.

Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers

Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers
De Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers is er voor hulp in de laatste levensfase. Wordt de verzorging thuis van uw zieke familielid of geliefde in hun laatste levensfase te zwaar, dan zijn er vrijwilligers om u hierin te ondersteunen.