InloggenInschrijven

Emotionele ondersteuning

  Dé mantelzorger bestaat niet. Elke zorgvrager is anders en elke mantelzorger is anders. Af en toe uw verhaal kwijt kunnen kan helpen de druk van de ketel te halen. Of heeft u een specifieke vraag over de aard van de zorg? Er zijn verschillende organisaties die graag met u praten via telefoon, e-mail of chat.

  e-Buddy (mail of chat)

  Een e-buddy in huis

  geeft digitale ondersteuning aan volwassenen die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid en/of rouw en verlies. De e-buddy biedt een luisterend oor en ondersteunt u gedurende een half jaar, door wekelijks contact via e-mail en/of chat. U wordt, na een intakegesprek door de coördinator, gekoppeld aan een vaste vrijwilliger.

   

  > Buddy Netwerk

  De Mantelzorglijn

  De Mantelzorglijn

  De Mantelzorglijn MantelzorgNL (voorheen Mezzo) is elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur. Nummer: 0900 - 20 20 496 (10 ct. p/m)

  > Mantelzorg.nl

  De Luisterlijn

  De Luisterlijn is 24 uur per dag, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk telefoongesprek of informatie. 0900 - 0767 (5 ct. p/m). Chatten of mailen kan ook:

  >Luisterlijn Chat

  >www.deluisterlijn.nl

  Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers

  Vrijwilligers Terminale Zorg

  Wordt de verzorging thuis van uw zieke familielid of geliefde in de laatste levensfase te zwaar, dan kunnen de vrijwilligers van deze stichting u ondersteunen.
  070 75 41 330 en dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren
  www.terminalezorg.nl

  Mantelzorg voor patiënten met mentale of geestelijke aandoeningen

  Soms is zelfstandig wonen voor iemand met een psychiatrische aandoening niet meer mogelijk. Beschermd wonen is dan een optie. Mits de zorgvrager daarvoor in aanmerking komt en een indicatie krijgt. Onderstaande instellingen geven deze indicatie af. Zij zijn telefonisch bereikbaar en op hun website kunt u ook een formulier invullen.

  Alzheimertelefoon

  Alzheimertelefoon

  Bij de Alzheimertelefoon kunt u terecht voor advies over de omgang met mensen met dementie. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig of hebben een soortgelijke professionele achtergrond.

  Telefoon 0800 - 5088 (gratis), dagelijks bereikbaar van 09.00 – 23.00 uur. www.alzheimer-nederland.nl

  Haags Ontmoeten

  Haags Ontmoeten is bedoeld voor de oudere die moeite heeft met zelfstandig wonen én zijn of haar mantelzorger. In bestaande locaties staan professionals en vrijwilligers klaar, zodat ouderen leuke dingen kunnen doen en hun mantelzorgers even vrij zijn. www.haagsontmoeten.nl

  Kompassie

  Kompassie biedt praktische en mentale steun aan mensen met een psychische kwetsbaarheid én hun naasten. U kunt bij hen terecht voor informatie en advies, en een luisterend oor. (H)erkenning en een laagdrempelige plek om naar toe te kunnen gaan is belangrijk. Er kan een afspraak met een familiecoach gemaakt worden via het algemene telefoonnummer van Kompassie of via de mail: (070) 427 32 40, info@kompassie.nl of www.kompassie.nl.