Ervaringen van mantelzorgers

In Den Haag zijn er veel ervaringen met mantelzorg. U zorgt naast uw eigen opleiding, werk of huishouden voor de ander. Dat kan in uw eigen huis zijn, maar ook elders of op afstand. Mantelzorgers kunnen jong en oud, man of vrouw, arts of vuilnisman zijn. Iedere mantelzorger heeft zo zijn eigen ervaring. De zorg en uw verhaal delen helpt om de zorg vol te houden. Bekijk hieronder de video’s van Frank, Habiba, Anna, Loek en Sadhena.

 

Frank te Pas

‘Door er op school over te praten, ondervond ik veel begrip en flexibiliteit vanuit mijn opleiding.’

Frank is een jonge mantelzorger en al van jongs af aan helpt hij mee in het huishouden en bij de verzorging van zijn moeder.

 

 

Habiba Hamdy is mantelzorger voor haar echtgenoot

‘Wij zorgen voor elkaar en wij houden van elkaar’

Ondanks haar eigen medische problemen is Habiba Hamdy mantelzorger voor haar echtgenoot, die onder andere suikerziekte heeft.

 

 

Anna Bavinck zorgt voor haar autistische dochter

‘Er moet altijd een soort van achtervang voor haar zijn’

Anna Bavinck is mantelzorger voor haar 19-jarige dochter. Vorig jaar is bij haar dochter autisme vastgesteld. Bovendien heeft haar dochter ook een angststoornis.

 

 

Loek van der Ende is mantelzorger voor zijn partner

‘Mijn plan was om na mijn pensionering af en toe een paar maanden naar het buitenland te gaan’

Loek van der Ende zorgt voor zijn vriendin, die 13 jaar geleden MS (Multiple Sclerosis) kreeg. 2 ½ jaar geleden bleek dat hij dit niet meer alleen kon. Ze wonen nu beiden in het verpleeghuis Dreeshuis.

 

 

Sadhena Ghoerahoe: hoe mantelzorg haar zoontje vooruit helpt

‘We zijn wel trots op hem, maar we staan er helemaal alleen voor’

Het driejarige zoontje van Sadhena Ghoerahoe heeft cerebrale parese (milde hersenverlamming). Hij heeft intensieve zorg nodig.

 

Was this article useful for you?

0