Marjolijn van Kooten 'Ongestoord' - Den Haag Mantelzorg

Agenda

Marjolijn van Kooten ‘Ongestoord’

11 April 2022, 19:30 - 23:50

Theater aan het Spui, Spui 187

11 Apr’22

Wat blijft er van je over als je geen paniekaanvallen meer hebt en geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn?

11 april 2022 | 19.30 uur | Theater aan het Spui

Ongestoord

Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor. Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door Kompassie en is gratis te bezoeken.

Over Marjolijn van Kooten

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. In therapie ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Sinds begin 2021 is Marjolijn directeur van de Angst Dwang Fobie stichting. Ook in deze rol richt ze zich op het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen en het opkomen voor de belangen van mensen met angst en dwang.

Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten.

Aanmelden

X
X