Financiële voordelen

Vergoedingen vanuit de zorgverzekering

Zorgverzekeraars bieden vaak in een aanvullende verzekering een speciale vergoeding ter ondersteuning aan mantelzorgers. Daarbij kunt u denken aan een mantelzorgmakelaar, vervangende mantelzorg via stichting Handen-In-Huis en mantelzorgcursussen. Vraag na bij uw eigen zorgverzekering wat er mogelijk is. 

Lees meer op zorgwijzer.nl

 

Parkeervergunning voor mantelzorgers in Den Haag

Zorgt u voor iemand in een betaald parkeren gebied? Als mantelzorger kunt u gratis parkeren in de wijk van uw zorgvrager. De zorgvrager moet de parkeervergunning aanvragen en betaalt alleen éénmalig de wettelijke vergoedingen (€ 14,70). U krijgt met deze vergunning ook meer parkeeruren dan bij een gewone bezoekersparkeervergunning.

Uw zorgvrager kan hier de parkeervergunning aanvragen bij de gemeente Den Haag 

 

Belastingvoordeel bij meerkosten

Als mantelzorger geeft u vaak extra geld uit om de zorg aan uw naaste te verlenen. Sommige uitgaven lijken vanzelfsprekend maar op jaarbasis kunnen deze kosten erg oplopen. Denk aan reis- en vervoerskosten, kosten voor extra kinderopvang, telefoonkosten of het geld dat u uitgeeft voor extra wasmiddel. Hiervoor gebruikt de Belastingdienst het woord ‘meerkosten’.

Meerkosten kunt u zelf als mantelzorger niet van de belasting aftrekken. Maar degene waarvoor u zorgt, kan dat misschien wel. Onder meerkosten vallen de extra kosten die iemand met en chronische ziekte of beperking heeft. Bijvoorbeeld de eigen bijdrage voor zorg en ondersteuning, vervoer, hulpmiddelen en aanpassingen. Uw zorgvrager kan wellicht een deel van deze meerkosten terugkrijgen van de Belastingdienst en zo kunt u uw kosten indirect vergoed krijgen. 

Meer informatie over meerkosten bij de Belastingdienst 

 

Gratis aansprakelijkheidsverzekering voor mantelzorgers

Zorgt u minimaal 8 uur per week voor een naaste? Dan bent u automatisch verzekerd via De Haagse Polis. Dit is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor en van mantelzorgers én vrijwilligers. De Haagse Polis bestaat uit een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering.

Schade kan worden gemeld via rm@denhaag.nl. Daarna krijgt u een schadeformulier toegestuurd dat u ingevuld aan hen kunt retourneren. Zij zijn telefonisch bereikbaar via: 070 – 353 51 75

Lees meer in de Haagse Polis

 

Mantelzorg reis- en annuleringsverzekering

Stel u heeft eindelijk alles geregeld voor de vakantie, en dan hoort u op het laatste moment dat uw naaste toch niet tijdelijk terecht kan in de zorginstelling. Of de zorghulp kan de zorg niet overnemen. Met de Mantelzorg reis- en annuleringsverzekering kun u uw vakantie in dat geval kosteloos annuleren.

U leest meer over de reis- en annuleringsverzekering op Mantelzorg.nl 

Was this article useful for you?

0