Hulp bij dementie | vraag en praat hierover

Hulp bij dementie

Als je mantelzorger bent van iemand met dementie of Alzheimer, psychische problemen of een beperking, dan kan het zijn dat je specifieke vragen hebt. Hieronder hebben we per aandoening organisaties onder elkaar gezet waar je met je vragen terecht kunt.

Zorg je voor iemand die vergeetachtig wordt of is? Dan sta je vaak 7 dagen per week en 24 uur per dag klaar voor hem of haar. Zoeken naar de juiste balans tussen zorgen en privé is daarin belangrijk. Je staat er niet alleen voor; talloze organisaties kunnen je ondersteunen bij de zorg voor jou en je naaste.

www.geheugensteunpunt.nl is de regionale website die informatie, advies, aanbod voor mensen met dementie en hun naasten combineert.
DementieLijn

De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie. Deze is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 5088, 7 dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur. Ga voor meer informatie naar de DementieLijn (https://www.dementie.nl/dementielijn/)

Casemanager dementie

De casemanager dementie is een (vaste) begeleider voor iemand met dementie én jou als mantelzorger. De casemanager wijst jullie de weg en kan bemiddelen bij het regelen van zorg en bij het maken van keuzes. Ook beantwoordt deze persoon vragen over de ziekte, helpt met het zoeken naar oplossingen en biedt een luisterend oor. Een casemanager dementie wordt ook wel dementieconsulent of trajectbegeleider genoemd. Vaak is een casemanager dementie een gespecialiseerd wijkverpleegkundige. De vergoeding van een casemanager valt onder de vergoeding voor wijkverpleging en wordt vanuit de basisverzekering van degene die zorg nodig heeft vergoed. Je kunt zelf contact opnemen met een zorgorganisatie om casemanagement aan te vragen. Via de Sociale Kaart Den Haag vindt je de zorgorganisaties in Den Haag waar je kunt vragen naar een casemanager.

X
X