Hulp bij het huishouden

Boodschappen

Heeft uw zorgvrager hulp nodig bij het huishouden en boodschappen? Er zijn veel services die bijvoorbeeld kunnen schoonmaken, boodschappen of koken.

 

Boodschappen thuis laten bezorgen

Bij veel supermarkten is het mogelijk om de boodschappen te laten bezorgen. Informeer daarnaar bij een supermarkt bij u in de buurt of kijk op de website. U bestelt de boodschappen online. Het is ook mogelijk om boodschappen voor iemand anders te bestellen: diegene betaalt zelf aan de deur. De meeste supermarkten werken met een minimum bestelbedrag. U moet dan bijvoorbeeld voor minimaal 40 euro aan boodschappen bestellen om ze te kunnen laten bezorgen. Sommige supermarkten bezorgen ook bij kleinere bestellingen, maar vragen dan wel een paar euro bezorgkosten.

 

Boodschappen zelf ophalen

U kunt ook uw boodschappen online bestellen en (laten) ophalen. Dit kan dan in de winkel bij een servicebalie of bij een pick-up-point. Het voordeel is dat u niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken in de winkel, alles staat in kratten voor u klaar. Thuis op de bank kiest u uw boodschappen uit. Naast de prijs van de boodschappen betaalt u vaak een paar euro extra.

 

Boodschappendienst

Bij een boodschappendienst kunt u een bestelling plaatsen voor boodschappen uit de supermarkt of andere winkels. Uw boodschappen worden dan thuisbezorgd. Sommige organisaties bieden ook ondersteuning: iemand gaat met u mee naar de winkel en helpt u bij het doen van de boodschappen. U heeft naast hulp dan ook een sociaal contact. Organisaties die boodschappendiensten aanbieden zijn er in verschillende soorten. Bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties, seniorenorganisaties, thuiszorg of commerciƫle boodschappendiensten. Sommige boodschappendiensten werken met vaste verkopers. Bijvoorbeeld een warme bakker, een groenteboer en een slager. Andere boodschappendiensten gaan naar de winkel die u zelf kiest. Als u wilt weten hoe dat precies geregeld is, kunt u dat het beste zelf even navragen

 

Een overzicht en meer informatie vindt u op de Sociale Kaart

 

Koken en eten

Kan uw naaste zelf niet meer koken? Er zijn diverse mogelijkheden voor het bezorgen van een maaltijd aan huis, of om ergens aan te schuiven zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten.

 

Thuisgekookt

Thuiskoks viaĀ Thuisgekookt. Wilt u lekkere, verse en gezonde maaltijden die met liefde bereid zijn door een buurtgenoot?

Meer informatie over Thuisgekookt

 

Wijkrestaurants

Gezellig samen eten in de buurt? Ook in de omgeving zijn er plekken waar buurtbewoners en vrijwilligers gratis of tegen een kleine vergoeding voor u koken. Liever eerst samen koken en daarna samen eten? Ook dat kan op verschillende locaties. Bent u op zoek naar een voordelig restaurant waar u iedere dag kunt eten? Dan kunt u ook terecht in restaurants van woon-zorgcentra. Houders van de Ooievaarspas die AOW ontvangen krijgen er vaak korting.

Meer informatie over wijkrestaurants op de Sociale Kaart

 

Maaltijden aan huis

Eet u liever thuis dan buiten de deur? U kunt kiezen voor verse maaltijden of vriesverse maaltijden. De aanbieders bieden maaltijden van de Hollandse pot tot en met internationale gerechten. Ook dieetmaaltijden en vegetarische maaltijden behoren tot het aanbod. Veel aanbieders leveren ook halalmaaltijden.

Meer informatie over Maaltijden aan huis vindt u op de Sociale Kaart

 

Hond uitlaten en dierenverzorging

Een hond uitlaten kost veel tijd en is als u minder tijd of mobiel bent een uitdaging. Heeft u door uw mantelzorgtaken zelf geen tijd meer voor uw huisdier? U kunt de uitlaatservice uitbesteden. Bijvoorbeeld via Burenhulp. Buurtgenoten staan voor u klaar als u uw hulpvraag aanmeldt op de website van Burenhulp. Ook kunt u eenĀ hondenuitlaatserviceĀ via de Sociale Kaart vinden.

 

Huishoudelijke hulp

Wilt u huishoudelijke hulp aanvragen voor het schoonmaken van het huis? Hiervoor moet u een aanvraag doen bij het WMO-loket van de Gemeente Den Haag. Dit kan via internet, telefonisch via tel:Ā 070-353 75 00 of via een bezoek aan eenĀ stadsdeelkantoor. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en beslist over het toewijzen van huishoudelijke verzorging.

Meer informatie bij het WMO-loket van de gemeente

Was this article useful for you?

0