Hulp bij jou in de buurt

Vaak draait het thuis om jouw vader, moeder, broer of zus die extra aandacht nodig heeft. Dat valt niet altijd mee. Heb je vragen? Of heb je wel eens behoefte aan iemand die naar je luistert, je steunt of iets leuks met je onderneemt?

 

Jongeren Informatiepunt (JIP)

JIP geeft je gratis informatie, advies en hulp. Alles is uiteraard vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wilt. Meer informatie over JIP vind je hier.

 

Jeugdwerk in je wijk

In alle wijken in Den Haag vind je jeugdwerk. Hier kun je leuke activiteiten doen, andere jongeren ontmoeten en er is ook ruimte om je verhaal te doen.

Wil je weten wie de jeugdwerker is in jouw wijk? Neem contact op met het dichtstbijzijnde buurt- of wijkcentrum van Mooi welzijn, VOOR welzijn, Zebra welzijn of Welzijn Scheveningen. Zij kunnen je in contact brengen met de jeugdwerker in jouw wijk. Je kunt langskomen bij een van de wijk- en buurtcentra bij jou in de buurt.

Zoek buurtcentra in jouw wijk

Voor Scheveningen: kijk op Welzijn Scheveningen.nl 

 

Zorg jij voor iemand met een psychische ziekte of een verslaving?

Groei jij op met een familielid met psychische problemen of een verslaving, dan kan dat pittig zijn. Je voelt je misschien verantwoordelijk om voor je familielid te zorgen en je kunt tegelijkertijd gevoelens van schaamte, schuld, verdriet, eenzaamheid, onvermogen of boosheid ervaren. Hoe kun je ermee omgaan?

Kijk voor online informatie en steun bij Kopstoring Liever een livegroep met andere jongeren in jouw situatie of persoonlijke steun in Den Haag? Ga dan naar Youz.nl.

 

Behoefte aan contact met andere jongeren

Voel je je door het zorgen voor een familielid wel eens eenzaam, omdat je weinig tijd hebt voor sociale contacten. Denk dan eens aan het A-team. Hier vind je jongeren die net als jij ook meer contact willen.

Was this article useful for you?