Hulp bij sociaal contact | Den Haag Mantelzorg

Hulp bij sociaal contact

Degene voor wie je zorgt kan misschien niet meer alleen de straat op. Dan is het voor hem of haar moeilijk om contact te hebben met mensen. Dat is lastig, want iedereen wil graag sociaal contact. Het kan dat je als mantelzorger daardoor veel aandacht moet geven aan je naaste. Als je die aandacht een beetje wilt delen met een ander is er hulp bij sociaal contact.

Buddy of maatje

Een bedrijf als Buddy Netwerk is een organisatie die volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte ondersteunt. Ook ouderen die zich eenzaam voelen en/of beginnende dementie hebben kunnen zich opgeven. Je krijgt dan een ‘maatje’ of ‘buddy’. Dat is iemand die langskomt, even een praatje maakt en wat aandacht geeft aan degene voor wie je zorgt. Dat geeft jou als mantelzorger wat tijd om iets voor jezelf te doen of even te rusten.
Kijk voor meer informatie op de website van Buddy Netwerk.

Telefooncirkel
Je kunt je naaste lid maken van een telefooncirkel. Dan moet iedereen die meedoet een deelnemer in een vaste volgorde bellen. Zo krijg je met de telefooncirkel wat extra aanspraak. Neemt er iemand niet op? Dan gaat een vrijwilliger even langs om te kijken of het goed gaat.
De Telefooncirkel wordt iedere ochtend gestart door een vrijwilliger. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger weer op. Dan is de cirkel rond. De Telefooncirkel is er voor oudere Hagenaars die alleen wonen, of moeilijk de deur uit komen. In Den Haag zijn er telefooncirkels in Mariahoeve, Bezuidenhout, Morgenstond, Transvaal, Zeeheldenkwartier, Laak, Loosduinen, Centrum en Scheveningen. Vind een telefooncirkel via de Sociale Kaart.

Haags Ontmoeten
Haags Ontmoeten is een plek in de wijk waar alle ouderen en hun mantelzorgers vrij binnen kunnen lopen. Het is een plek om mensen te ontmoeten, ervaringen te delen en te ontspannen. Bij elke locatie worden diverse activiteiten georganiseerd waar Haagse ouderen aan mee kunnen doen. Een aantal Haags Ontmoeten locaties richten zich op ouderen met een gedeelde culturele achtergrond. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je met één van de coördinatoren contact opnemen of het contactformulier op de website van Haags Ontmoeten gebruiken om je vraag te stellen.

X
X