InloggenInschrijven

Jonge Mantelzorgers

Ben ik mantelzorger?

Weet je niet zeker of je mantelzorger bent? Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een ander die dat op dat moment niet zelf kan of extra hulp nodig heeft. Vaak heb je een persoonlijke band en gaat het om een van je ouders, broertje of zusje.

Doe de test om te ontdekken of je jonge mantelzorger bent. Ben je dit niet? Dan is vast iemand in jouw omgeving die wel jonge mantelzorger is. Wat kun je dan doen? Op deze website vind je voldoende informatie en tips.

Je bent jong en je zorgt voor een ander

Ben jij onder de 25 en is er bij jou in het gezin iemand ziek, verslaafd of met een handicap? Help jij vaak bij het zorgen voor een familielid? Dan ben jij mantelzorger en dat kan behoorlijk pittig zijn.

Je staat er gelukkig niet alleen voor. Op deze website vind je genoeg informatie en kun je de verhalen lezen van andere jongeren die net als jij mantelzorger zijn.

Voor professionals

Werkt u in het onderwijs, bij een sportvereniging, in een buurthuis of een andere omgeving waar u veel met jongeren werkt? Dan kan het weleens voorkomen dat u een jongere tegenkomt waar meer mee aan de hand is.
Is het in uw omgeving weleens opgevallen dat sommige jongeren vaak afwezig, teruggetrokken of boos zijn? Het kan zijn dat zij andere dingen aan hun hoofd hebben en dat zij thuis voor iemand zorgen. Zij hebben de zorgtaken van of voor hun ouders overgenomen. 

Dat zou dus weleens een jonge mantelzorger kunnen zijn. Zij zorgen buiten school en andere activiteiten voor hun ouders, broertje, zusje of andere naaste.

Frank vertelt zijn verhaal als jonge mantelzorger

Net als jij, is Frank jong en zorgt hij voor een familielid. Zorg jij ook voor iemand in de directe omgeving? Dan weet jij ook dat het zorgen voor een ander best wel pittig kan zijn. Frank deelt graag zijn verhaal. Bekijk de video hieronder.

Verhalen jonge mantelzorgers

Naast het verhaal van Frank zijn er meer jonge mantelzorgers die hun verhalen delen. Zo zorgt Aisha (12) voor haar broer en Menno (15) zorgt voor zijn moeder.