InloggenInschrijven

Jonge Mantelzorgers

Week van de Jonge Mantelzorger


Van 3 tot en met 9 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week worden door het hele land diverse activiteiten georganiseerd om de zorg die jongeren op zich nemen ook onder de aandacht te brengen. Mantelzorg komt voor bij alle leeftijden en dat verdient aandacht te krijgen en ook erkenning. 

De aftrap of de 'kick-off' van de Week van de Jonge Mantelzorger vindt op maandag 3 juni door staatssecretaris Paul Blokshuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Apeldoorn plaats. 

>Lees meer over de kick-off

Week van de Jonge Mantelzorger in Den Haag
Bij PEP Den Haag komt op 7 juni een klas van het ROC Mondriaan langs. Bij Mondriaan is er al veel aandacht voor jonge mantelzorgers, er worden gesprekken gevoerd met leerlingen waarvan bekend is dat ze mantelzorger zijn.

Om bij de leerlingen onderling ook meer bewustzijn te creëren zullen zij een laagdrempelige versie van Over de streep uitvoeren. De studenten krijgen stellingen voorgeschoteld om zo ook onderling inzichtelijk te maken welke leerlingen bekend zijn met een thuissituatie waar zij zorgen voor hun ouder(s), broertje of zusje. 

MantelzorgNL
Op de website van MantelzorgNL zijn diverse activiteiten die door het hele land georganiseerd worden te vinden. Ook hebben zij een aantal tips voor jonge mantelzorgers, want vaak denk je dat het vanzelfsprekend is.

Tips

  1. Ga in gesprek.
  2. Breng in kaart wat energie geeft en kost.
  3. Maak een gezinsanalyse, zodat duidelijk wordt of een interventie nodig is.

>Lees meer op MantelzorgNL

Jonge Mantelzorgers

Ben jij onder de 25 en is er bij jou in het gezin iemand ziek of verslaafd of met een handicap? Help jij vaak bij het zorgen voor dat familielid? Dan ben jij mantelzorger en dat is behoorlijk pittig.

Je staat er gelukkig niet alleen voor. Op de website Jonge Mantelzorgers in Den Haag staat veel informatie en kun je de verhalen lezen van andere jongeren die net als jij mantelzorger zijn.

Er is ook een website voor kinderen van Ouders met psychische of verslavingsproblemen.

Frank vertelt zijn verhaal

Net als jij, is Frank jong en zorgt hij voor een familielid. Zorg jij ook voor iemand in de directe omgeving? Dan weet jij ook dat het zorgen voor een ander best wel pittig kan zijn. Frank deelt graag zijn verhaal. Bekijk de video hieronder.