Probeer de Zorgtaken te verdelen

Zorgtaken verdelen

Degene voor wie je zorgt heeft vast een groep mensen om zich heen die ook af en toe iets willen doen. Misschien wil de buurvrouw wel een dag in de week koken of een boodschap doen? Is er toevallig een neef handig met administratie en kan er een (schoon-)zus wekelijks langskomen voor een koffiebezoek? Samen zorgen maakt het werk makkelijker. Het is dan wel handig om een goed overzicht te hebben van wie wat kan doen. Zo’n overzicht kun je maken in een van onderstaande apps. Zo kan iedereen zien wanneer hij of zij wat doet en hou jij als mantelzorger het totaaloverzicht. Dat geeft rust.

Handige apps
Met een app (programma) op jullie mobiele telefoon of tablet blijft iedereen die helpt met zorgen op de hoogte. Je weet precies wat jouw taken zijn en wat iemand anders doet. Een belangrijk onderdeel van zo’n app is een agenda. Hier staan de afspraken die jullie met elkaar maken in. Bijvoorbeeld: Harry doet op maandag boodschappen, kookt en blijft eten. Op dinsdag komt de thuiszorg voor het huishouden en Marjan doet op woensdag de was. Zo kun je ook samen bezoekjes aan de arts of een uitje plannen. In de meeste apps kun je ook foto’s en verhalen met elkaar delen. Dan heeft iedereen het gevoel erbij te horen en op de hoogte te zijn. En als je als mantelzorger een keer hulp nodig hebt, kun je in de app je vraag stellen.
Er zijn veel verschillende apps beschikbaar. De een is beter dan de andere. Wij raden de volgende gratis apps aan:

Deel de zorg, regel het samen met de handige app voor Haagse mantelzorgers. Mensen die werk of studie en mantelzorg combineren hebben veel aan hun hoofd. Met Hello 24/7 organiseer je zorg makkelijk samen. Daar helpt Gemeente Den Haag je mee. Ga naar hello247.nl/denhaag en download de app
Ook met deze app kun je met een agenda afspraken maken. En je kunt taken maken en afstrepen als ze klaar zijn. In Nettie maak je -net als bij WhatsApp- een groep aan met een onderwerp en je nodigt andere mensen uit. Je maakt een zin aan in de agenda en klikt op de knoppen regel ik, moet iemand regelen of hoeft niemand te regelen omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Lees meer over Nettie.
X
X