InloggenRegistreren

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Bijeenkomsten

Herkenning en erkenning

In Den Haag worden er diverse bijeenkomsten voor mantelzorgers georganiseerd. Praten met andere mantelzorgers zorgt voor herkenning en soms ook opluchting.

Workshop LSFVP

Zorgen voor iemand in je omgeving met psychische en/of verslavingsproblemen kost voor een naaste/familielid energie. Wat kun je zelf doen om overeind te blijven? In deze workshop krijg je informatie en tips en er is ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Vanuit de LSFVP (Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen) krijg je informatie over de rol en de positie van de familievertrouwenspersoon.

  • Di. 19 december 2017 10.00-12.00 uur ‘Bieb’ Segbroek, Weimarstraat 353
  • Do. 11 januari 2018 14.00-16.00 uur Kompassie, Laan 20
Deelname is kosteloos. Meer informatie of aanmelden:
Lotte Kronenburg | 06 22 39 35 82
Inge Kuiper | 06 12 92 89 53.

Kunstprogramma van museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee biedt een kunstprogramma voor mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie, en hun mantelzorgers. Samen bekijken jullie, in een ontspannen en positieve sfeer, een aantal kunstwerken.
Donderdag 28 december 2017, 11:00 - 12:30 uur
Kosten: € 7,50 per deelnemer, inclusief entree (Museumkaart is niet geldig in combinatie met deze rondleiding)

Meer informatie en reserveren
Meer informatie: www.beeldenaanzee.nl/nl/beelden-aan-zee 
Reserveren via: blijftjebij@beeldenaanzee.nl of tel 070 3585857.

Mantelkring Den Haag

Iedereen die intensief voor een partner, familielid of kennis zorgt kan bij een Mantelkring herkenning en erkenning vinden. U voelt dat u er niet alleen voor staat.

Contact: Fatos Ipek-Demir, 06 - 83 653 724, fatos.ipek@lwpc.nl

Komende evenementen van/met Mantelkring Den Haag:
• 13 december – Wijkcentrum de Henneberg – 19:00 tot 21:30 uur – Thema –avond ‘Geweldloos communiceren’ door Liane Wolfert.
• 14 december – Wijkcentrum Bouwlust – 14:00 tot 16:30 uur – Thema–middag ‘Geweldloos communiceren’ door Liane Wolfert.
• 15 december – Zondag activiteit - Kerstdiner

Alzheimer Cafés

Het Alzheimer Café (of Salon, Theehuis, Trefpunt) is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met betrokkenen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen. 

In regio Haaglanden worden maandelijks Alzheimer cafés georganiseerd met thema's die voor u belangrijk kunnen zijn.Data, onderwerpen en locaties Alzheimer Cafés in Haaglanden. Uitgebreide informatie vindt u bij Alzheimer Nederland.

NAH lotgenotenbijeenkomsten en cafés

Zorgt u voor iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? En heeft u behoefte aan lotgenotencontact? Kom naar de lotgenotenbijeenkomsten en de NAH-cafés. Meer informatie en aanmelden via http://nahlokethaaglanden.nl/