InloggenInschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Bijeenkomsten

Herkenning en erkenning

In Den Haag zijn veel organisaties die bijeenkomsten voor mantelzorgers organiseren. Praten met anderen helpt. Het zorgt voor herkenning, opluchting en twee weten altijd meer dan één.

Informatiebijeenkomst Haags Ontmoeten

Zorgt u voor iemand? Steunt u iemand om u heen? Kent u iemand die zorgt voor een ander? Kom 8 augustus naar de informatieochtend van Haags Ontmoeten. Ontvang gratis informatie over steun in de zorg voor een ander, ontmoet professionals in uw buurt, stel vragen en deel uw ervaring met een kopje koffie, thee en iets lekkers. Kinderen zijn ook welkom.

Datum: woensdag 8 augustus
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: Cromvlietplein 120 in Den Haag
Aanmelden via Marianne Drost: m.drost@voorwelzijn.nl of tel: 24926885

Mantelzorgcafé GGz

Een aantal malen per jaar organiseert Kompassie een mantelzorgcafé GGz. Deze avonden staan in het teken van ontspannen en het ontmoeten van gelijkgestemden. Er wordt een lichte maaltijd geserveerd en een leuke activiteit aangeboden. Hou de agenda in de gaten voor de eerstvolgende bijeenkomst. Of stuur alvast een mail naar Rita van Maurik r.vanmaurik@kompassie.nl

 

Denktank Hersenletsel in je Buurt

MIDDIN gaat maandelijks een Denktank Hersenletsel organiseren waar gerelateerde thema’s aan bod komen. Er is een groep voor lotgenoten en een groep voor mantelzorgers.  

‘Jullie hebben makkelijk praten!'
Je weet het pas echt als je er midden in staat. Die rol kan een ander niet innemen. Er zijn meer mensen die een vergelijkbaar proces doormaken; dezelfde obstakels tegenkomen, maar ook overwinningen boeken. Voor lotgenoten een bron van kennis en ervaringen waar men veel kracht uit kan putten. 

 • Iedere 1e donderdag van de maand: 3 augustus thema: Hoe overleef ik de crisis? (over inkomensterugval), 13.00 – 15.00 uur, buurthuis Escampade. Escamplaan 63-65, 2547 GA Den Haag.
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Pascal Smits 06 - 43165844 / p.smits@middin.nl

Activiteiten en lezingen bij Evita

Elke tweede woensdag van de maand kunt u van 10.00 tot 12.00 uur in Evita Lokaal (v Alkemadelaan 309A) een interessante lezing bijwonen.

 • 8 augustus 2018 Hoe regelt u uw zorg? Wat zijn de (financiële) mogelijkheden en wat kunt u preventief regelen? Door: Wijkverpleegkundige Evita Zorg
 • 12 september 2018 Het testament Wat kunt u regelen in een testament en heeft u het op orde? Hoe kunt u b.v. regelen dat u wilt schenken? Door: Sandy Houdijk - Maaldrink notarissen
 • 10 oktober 2018 Afscheid nemen door overlijden Hoe kunt u zich emotioneel voorbereiden op een afscheid? Hoe verder na het afscheid? Door: Carien van Ree – Consulent Mantelzorg bij Evita Zorg
 • 14 november 2018 Vormen van dementie Wat zijn de eerste tekenen van dementie en welke verschillende vormen zijn er? Door: Caroline Jurgens - GZ-psycholoog/Neuropsycholoog
 • 12 december 2018 Zorg tijdens de laatste levensfase Hoe uit ik mijn wensen, wat kan ik verwachten en hoe organiseer ik de zorg thuis? Door: Wijkverpleegkundige Evita Zorg
 Aanvang 10.00 uur, kosten: € 10,-. Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06.

>Bezoek de website: Evita Lokaal 

Alzheimer Cafés

Het Alzheimer Café (of Salon, Theehuis, Trefpunt) is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden. De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met betrokkenen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen. 

In regio Haaglanden worden maandelijks Alzheimer cafés georganiseerd met thema's die voor u belangrijk kunnen zijn.Data, onderwerpen en locaties Alzheimer Cafés in Haaglanden. Uitgebreide informatie vindt u bij Alzheimer Nederland.

Spreekuren bij Evita

Evita Lokaal organiseert diverse gratis spreekuren voor mantelzorgers:
 • Verpleegkundig spreekuur: elke dinsdag, 14.00 – 15.00 uur
 • Spreekuur dementie: elke dinsdag, 15.00 – 16.00 uur
 • Spreekuur mantelzorg: elke dinsdag, 15.00 – 16.00 uur
 • Spreekuur ‘Personenalarmering’: elke dinsdag, 14.00 – 15.00 uur
 • Digitaal vragenuur: elke dinsdag, 14.00 – 16.00 uur
 • Stichting Ouderenbescherming  Nederland: dinsdags in oneven weken, 14.00 – 16.00 uur
 • Spreekuur ouderenconsulent en vrijwilligersondersteuning: elke 1e dinsdag van de maand, 15.00 – 16.00 uur
Van Alkemadelaan 309a, Den Haag
070 - 314 16 06, www.evitalokaal.nl, info@evitalokaal.nl

OpenJeHart en Mantelkring

Je buurtgenoot ontmoeten?

Zou je eens wat meer mensen willen leren kennen bij jou in de buurt? En wat vaker samen met anderen eropuit gaan? Dat kan! In Den Haag zijn twee nieuwe initiatieven van start gegaan om meer mensen met elkaar te verbinden: OpenJeHart en Mantelkring. Je kunt je in elk stadsdeel aansluiten bij de activiteiten van deze groepen.

OpenJeHart

OpenJeHart heeft in ieder stadsdeel een groep mensen die wekelijks bij elkaar komt. Hier kun je je verhaal delen, samen wandelen, samen lachen en andere leuke en leerzame dingen doen, zoals speciale thema-avonden en workshops waar allerlei onderwerpen aan bod komen.

Mantelkring

Als mantelzorger loop je soms tegen je eigen grenzen aan en kan de wereld behoorlijk klein worden. Herkenbaar? Dan is Mantelkring iets voor je. In elk Haags stadsdeel komen mantelzorgers samen om onder professionele begeleiding gezellige, sportieve en leerzame activiteiten te ondernemen. Niets hoeft, alles mag: jij bepaalt aan welke onderdelen van Mantelkring je deelneemt. Bij Mantelkring draait het om jou!

>Bekijk alle activteiten 

Haags Ontmoeten - Uw plek in de wijk

Activiteiten in uw wijk!

Bij elke locatie Haags Ontmoeten worden activiteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen. Van samen eten of de krant lezen tot geheugentrainingen of computercursussen.

U kunt er ook terecht met eigen ideeën voor activiteiten. Misschien samen koken of eten, tuinieren, puzzelen?

Ga naar de website van Haags Ontmoeten en klik op uw wijk om te ontdekken wat er op dit moment allemaal al georganiseerd wordt.

>Bezoek de website van Haags Ontmoeten 

Mantelkring Den Haag

Iedereen die intensief voor een partner, familielid of kennis zorgt kan bij een Mantelkring herkenning en erkenning vinden. Mantelkring is in veel stadsdelen actief. Ze bieden daar minimaal twee bijeenkomsten per week aan (wandelen en/of koffiedrinken onder begeleiding van een coach). Het gaat om vrijetijdsbesteding en niet om lotgenotencontact. De gespreksonderwerpen zijn divers en draaien niet om ziektebeelden. Bewegen:

 • Centrum, elke dinsdag 13.00 - 14.00 uur, Restaurant Parkoers
 • Escamp, elke vrijdag 13.30 - 14.30 uur, Uithof
 • Haagse Hout, maandag 13.30 - 14.30 uur, Restaurant Bij Mauce
 • Laak, elke woensdag 9.00 - 10.00 uur, Tennispaviljoen Te Werve
 • Leidschenveen/Ypenburg, elke woensdag 10.30 - 11.30 uur, Wijkcentrum Piet Vink 
 • Loosduinen, elke dinsdag 10.30 - 11.30 uur, Kasserie OCK
 • Loosduinen, elke vrijdag 10.30 - 11.30 uur, Kasserie OCK
 • Schevenigingen, elke donderdag, 13.30 - 14.30 uur, Restaurant YON
 • Segbroek, elke dinsdag 10.30 - 11.30 uur, Kasserie OCK
 • Segbroek, elke vrijedag 10.30 - 11.30 uur, Kasserie OCK

Contact: Liane Wolfert, Liane.wolfert@lwpc.nl en 06 - 48 17 39 98.

NAH lotgenotenbijeenkomsten en cafés

Zorgt u voor iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? En heeft u behoefte aan lotgenotencontact? Kom naar de lotgenotenbijeenkomsten en de NAH-cafés. Meer informatie en aanmelden via http://nahlokethaaglanden.nl/

Parkinson Café Den Haag

Het Parkinson Café is een twee maandelijkse informele bijeenkomst voor Parkinson patiënten, partners, mantelzorgers, professionals en andere betrokken.

>Bekijk alle actuele informatie