Mantelzorgen én werken

Werk en mantelzorg combineren is pittig. Het is voor veel mantelzorgers een uitdaging om een goede balans te vinden tussen de zorg voor hun naaste en er zijn op je werk. Ons advies: praat met je werkgever over je mantelzorgtaken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, zoals werken met flexibele werktijden of tijdelijk verlof nemen als dat nodig is. Op de website van MantelzorgNL vind je meer informatie over de mogelijkheden, maar ook tips over hoe je een gesprek met je leidinggevende hierover kunt voorbereiden. Lees meer op hun website.

Wil je wat meer hulp om werk en mantelzorg te combineren, volg dan ook de gratis online lessen op https://www.mantelzorgpower.nl/home

Calamiteitenverlof is alleen bedoeld voor noodgevallen. Het is een soort last-minute verlof. Je kunt het opnemen als je onverwacht direct vrij moet nemen. Calamiteitenverlof kan een paar uur of maximaal een paar dagen duren. Je werkgever is verplicht om je volledige loon uit te betalen.


Met de Wet Flexibel Werken is het mogelijk voor werknemers om thuis of op gunstige tijden te werken. En ook aanpassing van de arbeidsduur. Dit betekent dat je het recht hebt om hierom te vragen bij je werkgever. Je werkgever kan dit wel weigeren.

Kijk voor de voorwaarden op Rijksoverheid.nl 

De wet is niet van toepassing op bedrijven met minder dan tien werknemers.

 

 

 

Handige links voor werk en mantelzorg

 

 

X
X