Mantelzorgtaken voortzetten

Heeft u geen ziekteverschijnselen en degene voor wie u zorgt ook niet? Dan kunt u uw mantelzorgtaken voortzetten. De coronamaatregelen hebben gevolgen voor u als mantelzorger. Blijf hierbij de basisrichtlijnen van het RIVM volgen. Op deze pagina vindt u meer informatie over hulp bij het mantelzorgen tijdens de pandemie.

Bekijk hier de basisregels voor iedereen tegen verspreiding van corona.

 

 

Mondkapjes en handschoenen dragen

Woont u als mantelzorger niet in hetzelfde huishouden en moet u toch binnen een straal van 1,5 meter komen om uw naaste te verzorgen? Om het risico op besmetting te voorkomen is het raadzaam om beschermingsmiddelen te gebruiken. Hiertoe behoort een medisch mondkapje en/of handschoenen. Was daarnaast goed uw handen met zeep of desinfecterende gel. Is er sprake van een mogelijke besmetting of positieve test? Via een recept van de huisarts of GGD krijgt u een pakket van beschermingsproducten. Deze kunt u ophalen bij de apotheek.

Bekijk hier een instructie hoe u het mondneusmasker het beste draagt

 

 

Werk en mantelzorg combineren

Hoe combineert u werk en mantelzorg in tijden van corona? Aandacht, begrip en samen zoeken naar oplossingen, zijn de kernwoorden van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Altijd al, maar zeker in deze periode. Er zijn wettelijke regelingen en maatwerkoplossingen. Op Mantelzorg.nl vindt u meer informatie over speciale verlofregelingen tijdens de pandemie. Bijvoorbeeld als de dagbesteding van uw naaste gesloten is.

Download ook de speciale informatiebrochure van Werk & Mantelzorg

 

 

Geldzorgen door corona?

De coronacrisis heeft voor veel mensen gevolgen voor de portemonnee. Kunt u de rekeningen niet meer betalen, bijvoorbeeld doordat u geen of minder werk hebt? Wacht niet langer en neem contact op met de Helpdesk Geldzaken.

 

 

Informatie & hulp in andere taal

Info over corona is bij Pharos in diverse talen¬†beschikbaar:¬†U vindt hier uitleg voer vaccinatie, maatregelen en hygi√ęne in Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya en Turks.

Ga naar Pharos

 

 

Meer informatie coronavirus en mantelzorg

Als mantelzorger wilt u weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? MantelzorgNL heeft veel vragen en antwoorden op een rij gezet.

Ga naar MantelzorgNL

 

Was this article useful for you?

+1