Omgaan met psychische problemen: Mentale Agenda - Den Haag Mantelzorg

Omgaan met psychische problemen: Mentale Agenda

Op 2 februari jl. is de website Mentale Agenda gelanceerd. Dit is een initiatief van Kompassie, in samenwerking met de Gemeente Den Haag. Via deze website kunnen inwoners van Den Haag zelf aan de slag met het verbeteren van hun mentale gezondheid. En omdat psychische problemen niet alleen de persoon zelf raken maar ook hun omgeving, is deze website ook interessant voor mantelzorgers.

Bijeenkomsten
Als je zorgt voor een naaste met psychische problemen, kan dat pittig zijn en vragen oproepen. Je staat er niet alleen voor! Op het Haagse platform www.mentaleagenda.nl kan je via de filter ‘familie en naasten’ bijeenkomsten vinden waar je mensen ontmoet die in eenzelfde soort situatie zitten. Bij deze bijeenkomsten staat het omgaan met een psychische ziekte of een verslaving centraal.

Trainingen
Ook vind je op de website trainingen met thema’s die je veerkracht versterken, zoals grenzen stellen, mindfulness, minder piekeren of beter slapen.

Kijk-, lees- en luistertips
Vind je liever zelf je informatie? Op de website staan ook kijk-, lees- en luistertips, zoals podcasts, boeken, documentaires en webinars.

Persoonlijk gesprek
Heb jij een naaste met psychische problemen of een verslaving en wil je liever persoonlijk met iemand in gesprek daarover? Je kan dan terecht bij de familiecoaches van Kompassie. Zij bieden een luisterend oor, begeleiding, informatie en advies. De familiecoaches hebben zelf ervaringen in het steunen van een naaste met psychische problemen of een verslaving. De ondersteuning is kosteloos en er zijn geen wachtlijsten. Meer informatie over deze familiecoaches vind je op de website van Kompassie.

 

X
X