Wil je een socialer en gezonder leven? De Vitaliteitsbegeleiders zijn er voor je! - Den Haag Mantelzorg

Wil je een socialer en gezonder leven? De Vitaliteitsbegeleiders zijn er voor je!

Wist je dat er in Den Haag ‘Vitaliteitsbegeleiders’ actief zijn? Zij verbinden thuiswonende ouderen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten in de stad. Zo hebben de mantelzorgers van die ouderen wat (meer) tijd voor zichzelf. Hun doel: een sociaal en gezond leven voor iedereen.

De Vitaliteitsbegeleiders gaan met ouderen en eventueel hun mantelzorgers in gesprek om te ontdekken hoe zij graag socialer of vitaler (gezonder) zouden willen worden. Ze zoeken dan een activiteit die bij de wensen past en gaan daar samen met diegene naartoe voor een eerste kennismaking. Want in je eentje naar iets nieuws gaan vinden veel mensen te spannend.  

Wij spraken met één van hen, Stephan Stam. Stephan vertelt: “Onlangs heb ik kennisgemaakt met een echtpaar waarvan de man lichamelijke klachten heeft. Hij heeft daardoor vaak hulp nodig. Zijn vrouw zorgt met veel liefde voor hem, maar heeft daardoor weinig tijd voor zichzelf. Hierdoor missen ze allebei contact met andere mensen. In ons gesprek vertelde de man vol trots dat hij toen hij nog werkte, vaak naar het koffiehuis ging om te lunchen. Ook vertelde hij dat hij van biljarten houdt. We zijn toen samen naar het wijkcentrum gegaan en hebben daar een potje biljart gespeeld. Daarna zijn we aan de praattafel gaan zitten. We hebben mooie gesprekken gehad en nieuwe mensen ontmoet. Nu gaat de man met veel plezier zelf naar het wijkcentrum. Zijn vrouw heeft hierdoor meer tijd voor haarzelf.” Stephan voegt toe: “Ik ben heel blij dat ik deze mensen zo heb kunnen helpen. Ik wens ze nog een lang en gelukkig leven!”

Ben jij of ken jij een thuiswonende oudere of mantelzorger die ook hulp kan gebruiken om de juiste activiteiten te vinden? De Vitaliteitsbegeleiders van Sportief Plus staan voor je klaar. Mail naar info@sportiefplus.nl of bel naar Luka Snijders via 06 38 67 55 61. 

 

 

X
X