Zomerprogramma voor senioren - Den Haag Mantelzorg

Zomerprogramma voor senioren

Zomerprogramma voor senioren van de boodschappenbegeleidingsdienst

Zorgt u voor een oudere? Of bent u zelf senior? Dan wijzen we u graag op de Boodschappenbegeleidingsdienst!

De Boodschappenbegeleidingsdienst (BBD) in Den Haag biedt begeleiding aan ouderen en mindervaliden die weinig contacten hebben, slecht ter been zijn of zich onveilig voelen. De oorsprong van de BBD ligt bij het samen boodschappen doen. Dat gebeurt ook nog steeds. Ouderen gaan met een groepje winkelen in een grote supermarkt of op de markt. Vrijwilligers dragen de tassen, rijden het winkelkarretje of geven een arm waar dat nodig is.
Maar naast het samen boodschappen doen, zijn er ook allerlei activiteiten en uitstapjes. Ook in de zomer.

Zonnige zomeractiviteiten
Een nieuwe leuke activiteit is het Rondje Pontje, een tocht waarbij verschillende rivieren met de pont worden overgestoken en er ook nog voor de lol wordt heen en weer gevaren met voetveren.

Maar er is nog meer te beleven. Een greep uit het aanbod:

 • Markten en braderieën
  in juli worden een aantal markten bezocht, zoals de toeristenmarkt in Katwijk, de jaarmarkt in Monster en de zomermarkt in Hoorn.
 • Boerderijen
  Ook boerderijen waar u zelfgemaakte producten kunt kopen staan op het programma, zoals de ijsboerderij in Middelbroeck en de kaasboerderij in Bergambacht.
 • BBD aan tafel
  In de zomermaanden zullen de BBD-medewerkers op donderdag om de andere week voor deelnemers koken, op de overige donderdagen wordt ergens in een restaurant gegeten.
 • Het aardbeienterras
  Er staat een uitstapje gepland naar Rijsbergen in Brabant waar deelnemers bij de kwekerij zelf hun aardbeien kunnen plukken, verser kan het niet.

Alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk. Deelnemers worden thuis opgehaald en weer thuis gebracht met een busje, en er zijn altijd begeleiders aanwezig om een arm te geven, tassen te dragen of een rolstoel te duwen.

Het volledige programma voor juli 2023 vindt u hier.

X
X