Zorgen voor iemand met autisme - Den Haag Mantelzorg

Zorgen voor iemand met autisme

Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme –zoals ouders, broers, zussen, partners en zorgverleners – is vele malen groter. Ben jij mantelzorger van iemand met autisme? Weet dan dat de Nederlandse Vereniging voor Autisme je hier graag bij ondersteunt.

Website Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)
Op hun website www.autisme.nl vind je naast informatie over autisme ook allerlei producten, evenementen, nieuwsberichten en ervaringsverhalen.

Persoonlijk contact

Heb je liever persoonlijk contact? Je bent van harte welkom op een van hun locaties. Er is er ook een in Den Haag, in het gebouw van Kompassie (Lijn 20, 2512 GN Den Haag) Op deze locatie vind je vrijwilligers die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Voor een persoonlijk gesprek met één van die vrijwilligers kan je een afspraak maken door te mailen naar nva.denhaag@autisme.nl.

Online familieavond ‘Autisme en naasten’ op 22 juni a.s.
Voor wie wil weten wat autisme is en wat je als naaste van iemand met autisme kunt doen, organiseert Kompassie in samenwerking de NVA een familieavond op 22 juni 2023. Deze avond is voor naasten, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema.
De bijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Locatie is het gebouw van Kompassie, (Lijn 20, 2512 GN Den Haag)

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot 22 juni 2023, 12.00 uur. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier of stuur een e-mail naar mantelzorg@kompassie.nl.

X
X