InloggenInschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Panelleden gezocht

Mantelzorger, weet u waar u het zoeken moet?
Panelleden gezocht!

Bent u een van de duizenden actieve burgers die voor een familielid, buur of vriend zorgt? 'Gewoon' omdat u de ander het beste gunt, of omdat het u overkwam? Wat u doet heet mantelzorg en mantelzorgers zijn belangrijk en bijzonder. Dat is natuurlijk fijn, maar mantelzorgen kan soms ook een beetje te veel zijn...

Hoe ziet uw ideale wereld eruit?
Stel dat iemand even voor u kon inspringen. Zou dat opluchten? Wilt u met ons meedenken hoe vervangende mantelzorg (respijtzorg) er in de ideale wereld uit zou moeten zien? Waar bent u mee geholpen? En waar zou die hulp dan moeten worden aangeboden? Op welke zoekwoorden zou u zoeken als u op internet kijkt en welke deeltaken zou u wel of juist niet uit handen willen geven?

Doe mee: word panellid!
Wij willen ervoor zorgen dat Haagse mantelzorgers zoals u weten waar ze hulp kunnen vinden als dat nodig is. En liever nog nét een stapje daarvoor. We willen dat u op tijd op de rem kunt trappen en dat iemand anders even het stuur overneemt. Precies bij de taken die u op dat moment teveel zijn. Zou u daar als panellid eens met ons over door willen praten?


Lees ter inspiratie het verslag van het mantelzorgpanel.

Wie zoeken we?
We zoeken mantelzorgers in alle soorten en maten. Het is belangrijk dat Den Haag zo goed mogelijk vertegenwoordigd is. Dus hoe meer verschillen qua leeftijd, sekse, afkomst, opleiding en werkzaamheden hoe liever. Vaardigheden of voorkennis is niet nodig, als umaar mantelzorger bent. Dat betekent dat u meer dan 3 maanden meer dan 8 uur hulp biedt aan een naaste. Bijvoorbeeld aan uw broertje, uw moeder, uw partner, uw buurvrouw of een vriend.     

Wat gaat u doen?
Het ideale panellid is praatgraag en kritisch. Als kenner van de praktijk vertelt u ons:

  • Hoe u mantelzorg inpast in uw leven.
  • Waar u informatie en ondersteuning vindt (of juist niet!).
  • Welke informatie u zoekt.
  • Welke woorden, inhoud, afbeeldingen etc. wij moeten gebruiken.
  • Wat u van bestaand informatiemateriaal vindt en hoe u het gebruikt (bijvoorbeeld de website). 

We verwachten dat dit u ongeveer drie keer een uur kost.  

Wat levert het op?
Uw deelname aan het panel levert betere ondersteuning voor mantelzorgers op en mantelzorgers zullen de weg naar die ondersteuning makkelijker kunnen vinden. Dat geeft u dan ook een beetje lucht in uw leven, tijd voor dingen die ook belangrijk voor u zijn. Voor uw bijdrage ontvangt u ook een cadeaubon.  

Meer weten?
Vindt u het belangrijk dat er naar u geluisterd wordt en wilt u ons helpen? Doe dan mee. U kunt zich aanmelden bij Aysien Zondervan, a.zondervan@pepdenhaag.nl (070 - 304 44 76).