InloggenInschrijven

Panelleden gezocht

Mantelzorger, weet u waar u het zoeken moet?
Panelleden gezocht!

Bent u een van de duizenden actieve burgers die voor een familielid, buur of vriend zorgt? 'Gewoon' omdat u de ander het beste gunt, of omdat het u overkwam? Wat u doet heet mantelzorg en mantelzorgers zijn belangrijk en bijzonder. Dat is natuurlijk fijn, maar mantelzorgen kan soms ook een beetje te veel zijn...

Meld u direct aan
Vindt u het belangrijk dat er naar u geluisterd wordt en wilt u ons helpen? Doe dan mee. U kunt zich aanmelden bij Aysien Zondervan, per e-mail: a.zondervan@pepdenhaag.nl of telefonisch 070 - 302 44 44

Hoe ziet uw ideale wereld eruit?
Mantelzorgers zouden gemakkelijk informatie en ondersteuning moeten kunnen vinden bij het vervullen van de zorgtaak. Maar welke informatie en ondersteuning zoekt u precies als mantelzorger? Met welke vormen van respijtzorg (vervangende zorg) zou u geholpen zijn? Welke handvatten heeft u nodig om werk en mantelzorg te combineren? Wilt u met ons meedenken hoe mantelzorg en ondersteuning van mantelzorgers er in de ideale wereld uit zou moeten zien? 

Doe mee: word panellid!
Uw stem is hard nodig! PEP wil de wensen van zoveel mogelijk verschillende mantelzorgers horen en betrekken bij haar adviezen en onderzoeken. Als alle Haagse mantelzorgers weten waar ze informatie of hulp kunnen vinden, wordt mantelzorgen nooit onnodig zwaar of gecompliceerd. Dan kunnen ze op de rem trappen en altijd snel de juiste voorziening vinden. Zou u daar als panellid eens met ons over door willen praten?
Lees ter inspiratie een verslag van het mantelzorgpanel.

Wie zoeken we?
We zoeken mantelzorgers in alle soorten en maten. Het is belangrijk dat Den Haag zo goed mogelijk vertegenwoordigd is. Dus hoe meer verschillen qua leeftijd, sekse, afkomst, opleiding en werkzaamheden hoe liever. Vaardigheden of voorkennis is niet nodig, als u maar mantelzorger bent. Dat betekent dat u meer dan 3 maanden meer dan 8 uur hulp biedt aan een naaste. Bijvoorbeeld aan uw broertje, uw moeder, uw partner, uw buurvrouw of een vriend.     

Wat gaat u doen?
Het ideale panellid is praatgraag en kritisch. Als kenner van de praktijk vertelt u ons:

  • Hoe u mantelzorg inpast in uw leven.
  • Waar u informatie en ondersteuning vindt (of juist niet!).
  • Welke informatie u zoekt.
  • Welke woorden, inhoud, afbeeldingen etc. wij moeten gebruiken.
  • Wat u van bestaand informatiemateriaal vindt en hoe u het gebruikt (bijvoorbeeld de website). 

We verwachten dat dit u ongeveer drie keer een uur kost.  

Wat levert het op?
Uw deelname aan het panel levert betere ondersteuning voor mantelzorgers op. Uw paneldeelname levert ons bovendien input voor betere afstemming tussen mantelzorgers, zorgvragers en de formele zorg. Voor uw bijdrage ontvangt u ook een cadeaubon.  

Meer weten?
Vindt u het belangrijk dat er naar u geluisterd wordt en wilt u ons helpen? Doe dan mee. U kunt zich aanmelden bij Aysien Zondervan, a.zondervan@pepdenhaag.nl (070 - 302 44 44).