InloggenInschrijven

Parkeren en vervoer

In Den Haag geldt bijna overal betaald parkeren en betaald u voor het openbaar vervoer (ov). Als mantelzorger zijn er regelingen over reizen en parkeren in en om de stad.

Parkeren, vergunningen & gehandicaptenparkeerplaats ↓

Parkeervergunning mantelzorger

Zorgt u voor iemand in een betaald parkeren gebied? Als mantelzorger kunt u gratis parkeren in de wijk van uw zorgvrager. U betaalt alleen de wettelijke vergoedingen. U krijgt met deze vergunning ook meer parkeeruren dan een gewone bezoekersparkeervergunning.

>Lees meer op de website van de gemeente

Gehandicaptenparkeerplaatsen en -kaart

Voor mensen met een beperking kan er ook een parkeervergunning voor een gehandicaptenparkeerplaats worden aangevraagd. Lees meer over deze vergunning en de procedure op de website van de gemeente.

>Lees meer over parkeren voor gehandicapten

Andere mobiele voorzieningen

Misschien heeft u naast een parkeervergunning nog een voorziening nodig. Bijvoorbeeld een rolstoel of een rollator. De gemeente Den Haag kan u hierbij helpen door voorzieningen vanuit de Wmo voor u te regelen.

>Lees meer over voorzieningen Wmo

 

Begeleid reizen met het openbaar vervoer ↓

OV-begeleiderskaart

Als u iemand helpt die begeleiding nodig heeft bij het openbaar vervoer, dan kan hij of zij een beroep doen op de OV-begeleiderskaart. U kunt - als begeleider - gratis meereizen met de OV-kaart van degene die u helpt. Vraag de begeleiderskaart aan bij Argonaut Advies, afdeling OV-begeleiderskaart. Per telefoon: 030 - 235 46 61.

>Vraag de OV-begeleiderskaart hier aan


Hulp bij reizen met HTM in Den Haag

HTM wil graag iedereen die reist met de tram en bus comfortabel en veilig vervoeren. Speciaal voor minder valide reizigers of als je reist met een rolstoel, rollator, kinderwagen of fiets heeft HTM een aantal voorzieningen getroffen.

>Bekijk de voorzieningen van HTM hierHulp bij reizen met NS

Bij NS kunt u hulp aanvragen en reisassistentie boeken via de website.

>Vraag reisassistentie aan via de website van de NS

Begeleid vervoer met de auto, taxi of wijkbus ↓

Vervoer in de regio

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vervoer in de regio. Bijvoorbeeld de zonnebloemauto, de Valystaxi of de wijkbus. Dit is vervoer wat u of uw zorgvrager kunt regelen. Er is ook vervoer via de gemeente; de AV070 (vroeger de Taxibus). Wilt u met de AV070 reizen? Doe eerst een Wmo-melding. De gemeente kijkt samen met u en uw zorgvrager of de AV070 past bij de situatie. Voor de AV070 wordt ieder jaar een eigen bijdrage betaald.

>Bekijk de mogelijkheden voor aanbieders van vervoer

 

Begeleiden & rijden voor 60-plussers

Begeleiden en rijden is een particuliere vervoersdienst voor senioren die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Begeleiden en rijden biedt vervoer door vrijwilligers die u met hun eigen auto ergens naar toe brengen. De chauffeurs bieden ook ondersteuningshulp zoals bijvoorbeeld begeleiding op de plaats van bestemming, een ondersteunende arm of het dragen van de boodschappen.

>Meer weten? Bekijk hier de mogelijkheden