Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag

Praat mee! Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag

Waarom een Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag?
Mantelzorg, iedereen krijgt er vroeg of laat wel mee te maken; omdat je voor een naaste zorgt of omdat je zelf hulp nodig hebt. Één op de vier Nederlanders van 16 jaar en ouder leveren mantelzorg. In Den Haag alleen al zijn er dus zo’n 120.000 mantelzorgers actief. Mantelzorg is dus heel normaal. Toch praten we er weinig over en komen mantelzorgers slecht voor zichzelf op.

Wat het Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag doet!
Wij van het Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag vinden het belangrijk dat de stem van mantelzorgers wordt gehoord bij de gemeente en organisaties. Wij willen dat mantelzorgers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Onze missie is dan ook dat mantelzorgers kunnen zorgen op een manier die bij hun leven past. Ook vinden we het belangrijk dat je als mantelzorger een beroep kunt doen op ondersteuning die nodig is om de mantelzorg te kunnen combineren met andere activiteiten.

Onze speerpunten zijn:

  • Het informeren van mantelzorgers;
  • Mensen bewust maken van het fenomeen mantelzorg;
  • We brengen knelpunten en de vraag naar ondersteuning in beeld;
  • Wij zijn gesprekspartner van de gemeente en andere organisaties.

Vertel ons wat jij belangrijk vindt!
Ben jij ook mantelzorger? Wij horen graag wat jij belangrijk vindt. Praat met ons mee in het Mantelzorgpanel Den Haag. Ongeveer vier keer per jaar ontvangen panelleden vragen over een actueel onderwerp. Daarnaast ontvang je uitnodigingen voor bijeenkomsten van het platform en ontvang je onze digitale nieuwsbrief.
Schrijf je in voor het platform via dit formulier.

 

 

Contact
Platform Belangenbehartiging Mantelzorg Den Haag
info@platformmantelzorgdenhaag.nl
Gerrit Reef, secretaris

X
X