Familieavond Hotelouders - Den Haag Mantelzorg - Professionals

Agenda

Familieavond Hotelouders

21 April 2022, 18:00 - 20:00

Kompassie, Laan 20, Den Haag

21 Apr’22

Uw zoon/dochter is 18 jaar of ouder en woont bij u thuis. Hij/zij gedraagt zich alsof het huis een ‘hotel’ is. U heeft vaak moeite in de omgang met uw kind. De stemmingen wisselen sterk en bepalen de sfeer in huis. U bent bang om uw kind te begrenzen in zijn/haar gedrag. De sfeer thuis heeft echter ook invloed op uw andere gezinsleden.

Direct aanmelden

Uw kind heeft geen inkomen, geen werk of geen school, helpt niet mee aan huishoudelijke taken. Uw kind gamet veel, draait dag- en nachtritme om en heeft geen idee hoe de toekomst eruit zou moeten zien. De relatie verslechtert, zelf ervaart uw kind geen probleem en wil geen hulp of ondersteuning. U zit met uw handen in het haar.

Herkent u dit?

Kompassie nodigt u van harte uit voor de familieavond op donderdag 21 april 2022, in het teken van ‘Hotelouders’. Deze avond is voor ouders, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema. Suzanne Vink en Tineke Pannebakker, maatschappelijk werkers van VOOR Welzijn, vertellen hoe zij ouders ondersteunen die in de thuissituatie problemen ervaren met hun jongvolwassen kinderen, hoe je de situatie kunt doorbreken en daarmee verbeteren. Daarnaast gaan zij in gesprek met twee ervaringsdeskundigen.

Sprekers

  • Suzanne Vink en Tineke Pannebakker, maatschappelijk werkers van VOOR Welzijn, bieden sinds enige jaren ondersteuning aan ouders die in de thuissituatie problemen ervaren met hun jongvolwassen kinderen. Dit doen zij in de vorm van de Hoteloudergroep, een ondersteuningsgroep voor ouders. In deze groep krijgen ouders ondersteuning en kunnen zij hun ervaringen delen. Het doel is dat u als ouder weer een stevige ouderpositie inneemt en dat de sfeer thuis verbetert.
  • Interview ervaringsdeskundige ‘hotelouder’
  • Ervaringsdeskundig ‘hotelkind’ vertelt hoe hij zijn thuissituatie heeft ervaren en wat hem geholpen heeft.

Programma

18.00 uur Ontvangst met broodjes
18.30 uur Suzanne Vink en Tineke Pannebakker, maatschappelijk werkers VOOR Welzijn en Hoteloudergroep

In gesprek met ervaringsdeskundigen

20.00 uur Afsluiting

Locatie: Kompassie, Laan 20, Den Haag.

Deelname is gratis! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot 21 april, 12.00 uur. Wij houden rekening met de dan geldende coronamaatregelen.


Meer informatie

Esther van der Meer/Merel van Aardenne: mantelzorg@kompassie.nl of (070) 427 32 40

X
X