Sterke groei waarderingsaanvragen vrijwilligers en mantelzorgers

Sterke groei waarderingsaanvragen vrijwilligers en mantelzorgers

De gemeente Den Haag waardeert de inzet en het werk van de vele vrijwilligers en mantelzorgers. Elk jaar geeft de gemeente als dank cadeaubonnen weg. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen deze bedankjes zelf online aanvragen. In 2021 is het proces van aanvragen sterk vereenvoudigd en is een campagne gevoerd om mensen attent te maken op de mogelijkheid. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het aantal aanvragen is ruim verdubbeld.

“Het werk van vrijwilligers en mantelzorgers is onbetaalbaar. Duizenden vrijwilligers zetten zich in via talloze organisaties. Op zoveel plekken werken enthousiaste mensen die de stad een stukje mooier maken en klaarstaan voor een ander. Twintig procent van onze inwoners is mantelzorger, ze zorgen voor een naaste die hulp nodig heeft als ouder, kind, vriend of buur. Dit is soms best zwaar, maar ze doen het uit liefde. Daarvoor bedanken wij de mensen graag met een blijk van waardering. Ik hoop dat ook in 2022 weer veel inwoners de waardering gaan aanvragen”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.

Pluimen

De waardering voor mantelzorgers is een tegoed van 100 euro dat kan worden besteed op de website van Pluimen(externe link). In 2021 vroegen 4718 mensen de waardering aan. In 2020 waren dit er 2548. De waardering voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij een Haagse vrijwilligersorganisatie, is een tegoed van 20 euro dat eveneens kan worden besteed op de website van Pluimen(externe link). In 2021 vroegen 7748 mensen de waardering aan. In 2020 waren dit er 3442. Ook in 2022 kunnen vrijwilligers via www.denhaagdoet.nl (externe link)en mantelzorgers via www.denhaagmantelzorg.nl(externe link) het bedankje aanvragen.

X
X