Platform Belangenbehartiging Mantelzorg - Den Haag Mantelzorg - Professionals

Platform Belangenbehartiging Mantelzorg

Mantelzorg, iedereen krijgt er vroeg of laat wel mee te maken; omdat je voor een naaste zorgt of omdat je zelf hulp nodig hebt. Één op de vier Nederlanders van 16 jaar en ouder leveren mantelzorg. In Den Haag alleen al zijn er dus zo’n 120.000 mantelzorgers actief. Mantelzorg is dus heel normaal. Toch praten we er weinig over en komen mantelzorgers slecht voor zichzelf op.

Wat het Platform doet!
Het Platform Mantelzorgbelang Den Haag vindt het belangrijk dat de stem van mantelzorgers wordt gehoord bij de gemeente en organisaties. Ze willen dat mantelzorgers de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Hun missie is dan ook dat mantelzorgers kunnen zorgen op een manier die bij hun leven past. Ook vinden ze het belangrijk dat je als mantelzorger een beroep kunt doen op ondersteuning die nodig is om de mantelzorg te kunnen combineren met andere activiteiten.

Hun speerpunten zijn:

  • Het informeren van mantelzorgers;
  • Mensen bewust maken van het fenomeen mantelzorg;
  • Knelpunten en de vraag naar ondersteuning in beeld brengen;
  • Gesprekspartner zijn van de gemeente en andere organisaties.

Wijs mantelzorgers op ons bestaan!Werk jij met of voor mantelzorgers? Wij horen graag wat zij belangrijk vinden, en waarderen het zeer als je hen naar ons doorverwijst. Op deze pagina vinden ze alle informatie en een inschrijfformulier.

Zelf contact opnemen met ons Platform?
We horen graag van je. Je kunt contact opnemen via info@platformmantelzorgbelangdenhaag.nl.

X
X