InloggenInschrijven

Respijtzorg

Vervangende zorg

Wanneer u zorg draagt voor een ander kan dit leiden tot overbelasting. Vooral wanneer u mantelzorg combineert met uw baan. Daarom is het belangrijk dat u zo af en toe de zorg kunt overdragen. Dit heet respijtzorg. Uw mantelzorg wordt dan korte tijd overgenomen zodat u rust kunt nemen en bijvoorbeeld onbezorgd op vakantie kunt gaan.

Van het kastje naar de muur ↓

Het Juiste Loket ondersteunt mensen die zich van het kastje naar de muur gestuurd voelen, niet weten waar zij voor zorg of ondersteuning naar toe moeten en hier vragen over hebben.

>Vind het juiste loket bij informatie langdurige zorg

Respijtzorg ↓

Respijtkaart

PER STADSDEEL VERKRIJGBAAR

De Respijtkaart is een uitvouwbare kaart voor mantelzorgers die extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. De respijtkaart helpt u op weg. Deze kaart geeft het Haagse respijtaanbod voor de hele stad en ook per stadsdeel aan. Zo ziet u snel welk aanbod in uw buurt aanwezig is.

De kaart is verkrijgbaar bij de Servicepunten XL, huisartspraktijken en bibliotheken.

Buddy of maatje.
 In een maatjesproject wordt een vrijwilliger één-op-één gekoppeld aan iemand die om ondersteuning vraagt. Een buddy biedt een luisterend oor, denkt en helpt mee en samen gaat u op stap.

>Vind hier uw buddy


24-uurs zorg en logeerhuizen.
 Een logeeropvang maakt het voor u als mantelzorger mogelijk om even de zorg aan iemand anders over te dragen. Zorgvragers die de hele dag zorg en ondersteuning nodig hebben logeren dan een dag of iets langer in een zorginstelling. Soms vergoed uw verzekering deze zorg vanuit de aanvullende verzekering. Vergoedt de zorgkosten niet vergoed? Dan kan de gemeente een logeeradres regelen. Het logeeradres vervangt dan tijdelijk uw mantelzorg. 

Wilt u een logeeradres? U kunt een Wmo-melding doen via de website van de gemeente Den Haag.

>Vind hier een logeeropvang

Handen in Huis is er voor u, om u als mantelzorger te ontlasten. Zij bieden u graag de mogelijkheid bieden om er even tussenuit te gaan en op te laden. Voor meer informatie klik op onderstaande website

>Ga hier naar Handen in huis voor extra hulp in huisWlz-zorg
is intensieve zorg (24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht). Die intensieve zorg kan thuis of in een zorginstelling geleverd worden.

>Hier vindt u maatwerk voor langdurige zorg aan huis


TIP! Informeer ook altijd bij uw zorgverzekering wat zij voor u kunnen doen. 

Zorg aan huis ↓

Huishoudelijke Hulp. Wilt u huishoudelijke verzorging aanvragen, dan kunt u hiervoor terecht bij het WMO- loket. Dit kan via internet, telefonisch via tel: 070-353 75 00 of via een bezoek aan een stadsdeelkantoor. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en beslist over het toewijzen van huishoudelijke verzorging.

>Ga hier naar het WMO-loket


Thuiszorg. Woont u thuis en heeft u moeite met uzelf verzorgen? Bijvoorbeeld met douchen, wassen, aan- en uitkleden, haren kammen of eten maken? Dan kunt u hulp krijgen bij persoonlijke verzorging. U regelt deze hulp zelf of via uw zorgverzekeraar.

>Kijk hier voor een thuiszorgorganisatie bij u in de buurt


Bezoekservice vrijwilligers en beroepskrachten
; voor korte tijd gezelschap voor een zorgvrager. Samen naar buiten of de krant lezen? Een vrijwilliger houdt uw naaste gezelschap terwijl u even een boodschap kunt doen

>Vind hier uw bezoeker


Vrijwilligers Terminale Zorg.
Wordt de verzorging thuis van uw zieke familielid of geliefde in de laatste levensfase te zwaar, dan kunnen de vrijwilligers van deze stichting u ondersteunen. U kunt bellen naar 070-75 41 330 en dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren (09.00-17.00 uur).

>Bezoek hier de website Vrijwilligers Terminale Zorg

Zorg buiten huis ↓

Dagopvang. Bij dagopvang denken mensen vaak aan een opvang voor mensen met een zorgvraag. Hoewel dit zeker het geval kan zijn ook bedoeld voor sociale contacten. U kunt er terecht voor een kopje koffie, samen eten en een praatje.

>Hier vindt u de dagopvangvoorzieningen


Dagverzorging.
Dagverzorging biedt één of meerdere dagdelen per week verzorging en activiteiten voor een zinvolle dagbesteding voor uw naaste. Dagverzorging kan ook een tijdelijke oplossing zijn, om bijvoorbeeld u als mantelzorger niet teveel te belasten.

>Hier vindt u de voorzieningen voor dagverzorgingKortdurend verblijf.
 Wanneer zelfstandig wonen van uw zorgvrager even niet meer gaat en u als mantelzorger tijdelijk niet kunt zorgen, is een tijdelijke opname in een zorginstelling mogelijk. Dit heet kortdurend verblijf of eerstelijnsverblijf. 

>Ga hier naar kortdurend verblijf


Zorghotel. Een zorghotel biedt uitkomst bij een tijdelijk verblijf van uw naaste, wanneer uw als mantelzorger bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. Er is 24 uur per dag verpleging en verzorging aanwezig en er wordt veel waarde gehecht aan comfort, privacy en service. Een zorghotel kan de mantelzorgtaken tijdelijk van u overnemen.

>Vind hier een zorghotel
 

Vakantie ↓

Vakantie. Wilt u met uw naaste op vakantie gaan en wilt u weten wat u allemaal kunt doen om toch met elkaar op vakantie te gaan of wie er voor uw naaste zorgt wanneer u met vakantie bent.

>Hier vindt u de mogelijkheden voor een vakantie als mantelzorger