Sociaal contact

Iedereen heeft behoefte aan sociaal contact. Degene voor wie u zorgt is mogelijk niet meer zo mobiel, maar heeft wel behoefte aan een praatje. Omdat u het zelf soms te druk heeft, denk dan eens aan een van de onderstaande mogelijkheden.

 

Telefooncirkel

Binnen de telefooncirkel bellen deelnemers elkaar in een vaste volgorde. De Telefooncirkel zorgt voor wat extra aanspraak, en neemt u niet op, dan gaat een vrijwilliger even langs om te horen of het goed gaat. De Telefooncirkel wordt iedere ochtend gestart door een vrijwilliger, de laatste deelnemer belt de vrijwillige medewerker om de cirkel rond te maken. De Telefooncirkel is er voor oudere wijkbewoners die alleen wonen, of moeilijk de deur uit komen.

In Den Haag zijn er telefooncirkels in Mariahoeve, Bezuidenhout, Morgenstond, Transvaal, Zeeheldenkwartier, Laak, Loosduinen, Centrum en Scheveningen.

 

Vind een telefooncirkel via de Sociale Kaart

 

Buddy of maatje

Tijd en aandacht kan ook door een maatje worden gegeven. Een organisatie als Buddy Netwerk is een professionele organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en/of een zeer gering sociaal netwerk hebben en mensen met beginnende dementie.

Kijk voor meer bij Buddy Netwerk

Was this article useful for you?

0