Uw startpunt voor mantelzorg in Den Haag

Welke voorzieningen zijn er? Wat moet u regelen? Deze website kunt u zien als het startpunt voor vragen en advies voor mantelzorg in Den Haag. Komt u er niet uit, of heeft u dringend advies nodig? Bel gerust met Service Team 070 302 44 19. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00-15.00 uur.

Het team van kundige experts staat u graag te woord en helpt u graag verder.

 

Servicepunt XL in uw wijk

Het is goed mogelijk dat u door ons Service Team naar het Servicepunt in uw wijk wordt verwezen. In ieder stadsdeel in Den Haag is een Servicepunt XL. Hier kunt u terecht met uw vragen over mantelzorg en hulpmogelijkheden in de buurt. Of het nu over een vergoeding, WMO-aanvraag, uw eigen gezondheid als mantelzorger of vrijwillige ondersteuning thuis gaat. Ook werken er ouderenconsulenten die u kunnen adviseren en bij de mantelzorg voor uw ouder.

 

Bekijk Servicepunten XL in Den Haag

 

Landelijke Mantelzorglijn

De landelijke organisatie Mantelzorg NL weet het allermeeste van mantelzorg in Nederland. Heeft u hele specifieke vragen dan kunt u die hieraan goed stellen.

De Mantelzorglijn is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via  030 – 760 60 55. Ook kunt u uw vraag stellen via Whatsapp.

Mantelzorg NL biedt u ook een luisterend oor via de luisterlijn.

Bij de vrijwilligers, die meestal veel persoonlijke ervaring hebben, kunt u uw hart luchten.

 

Hulp van een mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar weet exact hoe u binnen het zorglandschap de juiste hulp kunt aanvragen en regelt dit voor jullie. Ze kennen de verschillende wetten en vergoedingen.

Ze bieden u praktische hulp, bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren en het inrichten van uw zorgadministratie. Hij of zij is een professional die u helpt met alle taken.

In enkele dagdelen kunnen zij u ontzorgen. Hierdoor heeft uzelf minder kopzorgen en stress en houdt u meer tijd over voor uw naaste of eigen baan.

 

De inzet van een zorgmakelaar kan vergoed worden. Bijvoorbeeld via een aanvullende zorgverzekering. Ook werkgevers zijn steeds vaker bereid de kosten te vergoeden als u een werkende mantelzorger bent. In sommige gevallen kan de gemeente de kosten betalen. Uiteraard kunt u als snelheid nodig is, ook zelf de kosten betalen.

 

Bekijk hier alle mantelzorgmakelaars

Was this article useful for you?

+1