InloggenInschrijven

Vervangende zorg

Respijtkaart

Per stadsdeel verkrijgbaar

De Respijtkaart is voor mantelzorgers die extra hulp ondersteuning kunnen gebruiken en helpt je op weg. Deze kaart geeft het Haagse respijtaanbod voor de hele stad en ook per stadsdeel aan. Zo zie je snel welk aanbod in jouw buurt aanwezig is.

 De kaart is verkrijgbaar bij de Servicepunten XL, huisartspraktijken en bibliotheken.

Reisgids Mantelzorg

Op Den Haag Mantelzorg kun je terecht voor ondersteuning wanneer je zorgt voor een ander. De meest gestelde vragen van een mantelzorger zijn: waar moet ik beginnen? en hoe kan ik het regelen als de zorgvraag ingewikkeld(er) wordt? De Reisgids Mantelzorg; wegwijs in de wereld van zorg voor ouderen kan antwoord geven op deze vragen. Het boek bevat informatie die van belang kan zijn voor mantelzorgers en geeft ruim 200 tips om snel en efficiënt je route te bepalen.

Mantelzorg en werk

Heeft u naast uw mantelzorgtaken een gewone baan? Dat is een pittige combinatie, die veel van uw tijd vergt. Het is goed om met uw werkgever te praten over uw mantelzorgtaken. Misschien is er meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld flexibele werktijden.

De Stichting Werk & Mantelzorg helpt werkgevers bij het inrichten van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Na het doorlopen van een traject krijgen deze werkgevers de erkenning Mantelzorgvriendelijke werkgever. Misschien iets voor uw werkgever? Zie ook onderstaand filmpje over de Werk & Mantelzorg Buzz die tijdens de week van de mantelzorg door Den Haag reed om te zien of mantelzorg al goed bespreekbaar is met werkgevers. Wethouder Kavita Parbhudayal reed mee en luisterde naar de ervaringen van werkende mantelzorgers.