Verzekeringen - Den Haag Mantelzorg

Verzekeringen

Vergoedingen voor mantelzorgers via aanvullende verzekering
Zorgverzekeraars bieden vaak in een aanvullende verzekering een speciale vergoeding aan om mantelzorgers te helpen. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruikmaken van een mantelzorgmakelaar, of vervangende mantelzorg via Stichting Handen-In-Huis. Vraag na bij je eigen zorgverzekering wat er mogelijk is. Je vindt meer informatie op de Zorgwijzer website.

Voordelige zorgverzekering voor Haagse inwoners

Voor mensen in Den Haag met een laag inkomen heeft de gemeente afspraken gemaakt over een voordelige zorgverzekering. Dit is de Haagse zorgverzekering. Hiermee ben je uitgebreid verzekerd bij VGZ. Meer informatie over deze Haagse zorgverzekering vind je op de website van de Gemeente Den Haag. Via deze polis kan je je ook aanvullend verzekeren voor de inzet van een mantelzorgmakelaar tot 500 euro en 20 dagen vervangende mantelzorg. Kijk op de website van VGZ voor meerdere ondersteuningsopties voor mantelzorgers.

Gratis aansprakelijkheidsverzekering voor mantelzorgers
Zorg je minimaal 8 uur per week voor een naaste? Dan bent je automatisch verzekerd via De Haagse Polis. Dit is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor en van mantelzorgers én vrijwilligers. De Haagse Polis bestaat uit een ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering. Schade kan worden gemeld door te mailen naar rm@denhaag.nl Vervolgens krijg je een schadeformulier toegestuurd dat je ingevuld aan hen kunt terugsturen. De Haagse Polis is telefonisch bereikbaar via 070 – 353 51 75. Vind meer informatie in de Haagse Polis.

Mantelzorg reis- en annuleringsverzekering
Stel: je hebt eindelijk alles geregeld voor je vakantie, en dan hoor je op het laatste moment dat je naaste toch niet tijdelijk terecht kan in de zorginstelling. Of dat de zorghulp de zorg niet kan overnemen. Met de Mantelzorg reis- en annuleringsverzekering kun je je vakantie in dat geval kosteloos annuleren. Lees meer over deze reis- en annuleringsverzekering op de website van MantelzorgNL.

Vergoeding van vervangende zorg
De zorgverzekeraar kan kosten voor vervangende zorg vergoeden. Bijvoorbeeld als je zelf ziek bent en geen mantelzorg kunt leveren. Of als je afwezig bent, bijvoorbeeld tijdens vakantie. De vergoeding van vervangende zorg zit niet in de basisverzekering, maar in sommige aanvullende verzekeringen. Je kunt in je polis nakijken of je hiervoor verzekerd bent. Zo niet, dan kan je ook nog kijken of de persoon die je verzorgt hiervoor aanvullend verzekerd is.

 

X
X